7.3 Nagelvård (filning)

Nagelterapeutens ABC©

                 7.
7.3. Steg 2: Nagelvård (filning och polering)

Genom att polera nagelplattan tillsluter man dess porer mot vatten, vilket gör den starkare och minskar risken för sprickor och skador. Dessutom blir nageln blank.

 • Massera nagelbanden med nagelbandsolja. Använd lätta cirkelrörelser för att mjuka upp. Detta frigör nagelbandet från nagelplattan, området under nagelvecket, matrix, aktiveras vilket främjar nagelns tillväxt. Det förebygger irriterade, torra nagelband och hängnaglar.
   
 • Desinficera naglarna med Nail Antiseptic.
   
 • Avlägsna alla lösa partiklar (eponychium) från nagelplattan med den grövsta sidan av den 3-sidiga  buffern, eller med en cuticle pusher. Var försiktig så att du inte skadar nagelplattan.
cuticle pusher 73
Bildlinje
3-sidig fil 73
Bildlinje

Använd endast en desinfekterad cuticle pusher.

Den 3-sidiga buffer filen.

3-sidig 73
 • Forma den fria randen med en nagelfil (Crystal File). Rätt filningsteknik bevarar eller förbättrar nagelns kvalitet. Fila i en och samma riktning för att hindra att lagren som utgör nageln (lamellerna) skiljs från varandra. Se alltid till att naglarna växer rakt från det laterala nagelvecket, annars går de lätt sönder.
crystal file 73
Bildlinje

Med Crystal File filen förseglar du nagelns kant så att den inte kan suga upp fukt.

rätt fil 73
 • Använd den 3-sidiga buffern för att polera naglarna. De tre sidorna har olika färg och olika grovlek (grit). När du säljer en buffer är det klokt att visa kunden hur den ska användas. Börja med den grova sidan och sluta med den mjukaste sidan. Polera rätt och regelbundet, först utmed de laterala nagelvecken och sedan horisontellt över nagelplattan. Resultatet blir en vacker lyster. När du polerar på brädden över nageln, håll alltid buffern lutad så att du kan se precis var du polerar (se bild). Polera från nagelbandet till den fria randen och tillbaka, samtidigt som du hela tiden ökar avståndet till nagelbandet. Detta på grund av lunulas känslighet.
fila 73
Bildlinje

Polering av naglarna med 3-sidig buffer enligt ovan beskrivning.

 • Efter poleringen av nagelplattan kan du använda alla tre sidorna på buffern eller nagelfilen för att polera nagelns fria rand. Håll åter filen så att du kan se var du polerar. Genom poleringen försluts nagelkanten så att den inte längre suger upp fukt.
   
 • Om det behövs kan du avsluta med Ultimate Shiner för att ge nageln en högblank yta. Förbered nageln genom att använda den gröna sidan och använd sedan den vita sidan för att få en snabb, högblank finish.
   
 • Applicera mer nagelolja på nagelbanden.

OBS: Magnetic Nail Academy råder dig att ha en personlig uppsättning redskap för varje kund, av hygieniska skäl. Om du inte använder denna metod bör du i stället ta nya oanvända filar för varje kund.

filteknik 7302
rättfel 73
högertjosan 7

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.