7.4 Blötläggning

Nagelterapeutens ABC©

                   7.
7.4 Steg 3: Blötläggning

Fyll en manikyrskål med ljummet vatten. Du kan tillsätta en kolsyretablett (Magnetic Manikyr Marble) till vattnet och/eller några droppar nagelbandsolja, lite Liquifresh eller doftolja (essential oil). Låt kundens fingrar vila i det varma vattnet i ungefär fem minuter. Det gör huden mjuk och lättare att skrubba. Torka fingrarna med en engångshandduk. Under tiden kan du diskutera färgen på nagellacket med kunden.

  • Använd en cuticle pusher för att försiktigt skjuta tillbaka nagelbanden. Applicera aldrig pushern i vinkel mot nagelplattan, eftersom det skadar lunula, utan arbeta parallellt med nagelbädden på nagelbandet. Tryck inte för hårt. Ta dig tid att förklara för kunden vilka risker det medför om hon själv skjuter tillbaka nagelbandet och understryk hur viktigt det är att nagelbandet hålls löst.
     
  • Om det finns lösa bitar av hud på nagelbandet, tag försiktigt bort dem med en desinficerad nagelbandstång (cuticle nipper). Skador på nagelbandet kan få allvarliga konsekvenser för nagelns tillväxt. Klipp aldrig bort nagelbandet.
     
  • När nagelbandet lossas kan mer av eponychium exponeras. I så fall kan du försiktigt avlägsna överflödigt eponychium med den grövsta sidan av din 3-sidiga buffern.
manikyrbad 74
Bildlinje

Ett manikyrbad med en kolsyretablett (Magnetic Manikyr Marble) som ger en avslappnande känsla.

högertjosan 7

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.