5.6.2 Nagelvårdsprodukter

Nagelterapeutens ABC©

                   5.
5.6.2 Nagelvårdsprodukter

Basen i nagelvårdsprodukter är, som redan påpekats, samma som i nagellack; ett lim med lösningsmedel som avdunstar när produkten applicerats på nageln.
Base Coat är avsett att vara det första lagret man målar på den naturliga nageln. Detta lager hindrar pigmenten från det färgade lacket att tränga in i nagelplattan, och hjälper nagellacket att fästa ordentligt vid nageln. Därför innehåller Base Coat substanser som ger extra god vidhäftningsförmåga. Fyllningsmedel tillsätts i en matt Base Coat för att dölja ojämnheter i nagelplattan. Ytan på Base Coat är lite grov för att nagellacket ska fästa riktigt bra.
En Ridge Filler är en något tjockare Base Coat. I professionella termer, den har lite högre viskositet. Den innehåller mer fyllningsmedel och flyter ned i alla ojämnheter så att nageln får en jämn yta.
I en Top Coat används en kombination av lösningsmedel som gör att limmet torkar snabbt. Andra aktiva substanser gör att lagret får en blank yta. En Yellow Stopper Top Coat innehåller ett UV-filter som förhindrar att nagellacket gulnar på grund av (sol) ljus. Ibland tillsätts ytterligare ett ämne som ger en optisk effekt och får naglarna att se mer livligt skära och vita ut.

lacker 562
Bildlinje

Den aktiva ingrediensen i nagelförstärkare är vanligen formaldehyd.

Formaldehyd ingår i nagelprodukter för att göra nageln hårdare. Men om man använder formaldehyd för länge gör det naglarna sköra och gula. Nagelförstärkare bör därför endast användas i en "härdning" som varar i högst tre månader. Om de används längre får man en motsatt effekt. Eftersom höga koncentrationer av formaldehyd kan vara skadliga för kroppen, är halten av detta ämne i nagelprodukter begränsat genom europeisk lagstiftning.

högertjosan 5

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.