6.1 Telefonsamtal med kund

Nagelterapeutens ABC©

                   6.
6.1 Svara i telefon

Ett telefonsamtal är din första kontakt med en potentiell kund, och avgör ofta om hon verkligen blir kund eller inte. Den som ringer har fått veta att du har en nagelsalong, via en annons, Gula Sidorna, via en hemsida eller av en bekant (hörsägen).
De svar du ger i dessa första telefonkontakter avgör därför resultatet. Lyssna noga på vad den tilltänkta kunden frågar. Tag till dig frågorna och det budskap hon skickar. En potentiell kund vill inte bara beställa tid hos dig, utan framför allt få professionella råd. Dina svar avgör om den uppringande blir din kund eller inte.
 

Här nedan finner du de vanligaste frågorna och deras svar:

Fråga: - Mina naglar är i dåligt skick. Kan du göra något åt dem?

Svar: - Ja, det finns många saker man kan göra. Jag kan ge manikyr, det betyder att jag filar naglarna till rätt form och lägger på ett lack. Samtidigt ser jag över nagelbanden och huden på händerna. En annan möjlighet är att jag kan applicera långa vackra konstgjorda naglar. Det går att göra på alla naglarna vid ett enda besök. Eller så kan jag ge dig ett osynligt skyddande plastlager (overlay) på naglarna. Sedan växer de ut naturligt så som du vill ha dem.
 

Fråga: - Om jag vill ha konstgjorda naglar eller ett skyddande lager, hur länge håller det?

Svar: - Så länge du vill, men eftersom nageln växer ut från nagelbandet måste man underhålla dem regelbundet, annars växer den konstgjorda nageln eller skyddslagret bort från nageln.
 

Fråga: - Hur ofta måste man göra sådant underhåll?

Svar: - Det beror på hur fort dina naglar växer. Det kan variera mellan tre och sex veckor. Det beror också på nagelbäddens längd. Man bör fixa till dem när de har vuxit ut på ungefär en fjärdedel av nagelbädden.
 

Fråga: - Kan man göra både manikyr och applicera konstgjorda naglar?

Svar: - Ja, det kan man. Först gör vi naglarna fina igen, och sedan behandlar vi händerna med en avslappnande manikyr.
 

Fråga: - Kan du applicera konstgjorda naglar på en nagelbitare?

Svar: - Absolut. Jag använder flera olika tekniker för det. Vilken som passar bäst för dig kan vi diskutera om du kommer till salongen. Till dess kan du fortsätta bita på naglarna.
 

Om du besvarar den intresserade personens frågor professionellt, kommer du nästan säkert att få en bokning. Skriv alltid upp namn och telefonnummer till kunden och upprepa dagen och klockslaget för bokningen så att inga missförstånd uppstår.

telefon 61
Bildlinje

Den första kontakten med kunden sker oftast per telefon.

högertjosan 6

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.