6.5.7 Semesterkunden

Nagelterapeutens ABC©

                   6.
6.5.7 Kunden som ska på semester

Ungefär två till tre månader före den vanliga semesterperioden kan du fråga dina kunder vilka resplaner de har. Det är en bra hjälp för din planering. Boka det sista besöket så nära inpå avresedagen som möjligt. Det är viktigt för underhållet av naglarna att veta hur hon kommer att tillbringa semestern. Har hon planerat en aktiv resa med bergsklättring eller kanotfärder, bör naglarna hållas så korta som möjligt. Detta är också tillrådligt om hon ska vara borta länge. Särskilt om det hinner gå mer än fyra veckor mellan besöken.

Var noga med var du lägger belastningspunkten när du gör en fyllning. Kanske du bör lägga den lite närmare nagelbandet än normalt. Arbeta ännu noggrannare än vanligt. Det ska absolut inte finnas något som sitter löst. Om kunden börjar pilla på nageln och du inte finns till hands för att reparera skadorna, kan hon komma tillbaka utan någon konstgjord nagel alls. Då kanske hon aldrig kommer tillbaka till dig.

Ett semesterpaket är nödvändigt. Ett Home Maintenance Kit eller ”första hjälpen-kit” som kan användas vid nagelolyckor består åtminstone av lim, desinfektionsmedel och en fil. Ett sådant kit gör det möjligt för kunden att göra tillfälliga reparationer själv och förhindra ytterligare skador. Du bör faktiskt insistera på att kunderna köper dessa produkter. En del nagelterapeuter delar ut en sådan uppsättning som gåva i maj, i stället för en julklapp. Det är en trevlig och praktisk idé. En Top Coat med UV-skydd hindrar att naglarna gulnar i solsken.

Råd kunden att inte applicera nagellack i direkt solsken. Värmen gör att lösningsmedlet torkar för fort och lacket blir tjockt och trådigt. Många får lära sig med smärta att man kan bränna både händer och fötter i starkt solsken. En solskyddskräm med hög skyddsfaktor bör användas på fötterna. Och glöm inte fotsulorna när man ska sola på stranden!

När kunden kommer tillbaka efter semestern bör du titta uppmärksamt efter en möjlig, grönfärgad, infektion av Pseudomonas aeruginosa bakterier. Om hon har simmat mycket kan organiskt material ha kommit in under lösa delar av nageln. I den varma solen börjar det jäsa, och pseudomonas bakterierna får chans att växa. Om du misstänker en infektion ska du rekommendera att kunden använder ett manikyrbad med (utspädd) vinäger eller utspätt blekmedel (1:1) flera gånger om dagen. Arbeta extra hygieniskt. Kasta bort använda filar efter behandlingen, för att hindra smitta.

nagel 657
Bildlinje

En grönfärgad infektion, förmodligen pseudomonas.

högertjosan 6

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.