6.5.5 Äldre

Nagelterapeutens ABC©

                   6.
6.5.5 Äldre personer

Inom kort kommer en tredjedel av befolkningen att vara över femtio år gamla. Det gör att de äldre är en målgrupp som nagelterapeuter inte kan ignorera. ”Seniorer” är ett nytt ord för kategorin mellan femtio och åttio. Den kategorin innehåller många skiftande livsstilar, från mycket aktiva som har gått i pension tidigt, till åldringar som lider av geriatriska problem. Vad de har gemensamt är gott om tid och, oftast, tillräckligt med pengar för att kunna tillbringa sin tid med att ha trevligt. Siffrorna är talande, i ett globalt perspektiv står ”seniorer” för 80% av konsumtionen. Nagelsalonger bör ha tillräckligt att erbjuda för att locka till sig sin del av denna välbeställda grupp.

Naglarna hos människor mellan tjugo och fyrtio växer fortast. Efter fyrtio minskar blodflödet till matrix. Det åtföljs av en minskad nageltillväxt och förändringar i nagelns tillstånd. Ibland uppstår åsar på nagelplattan. Vidare kan nageln bli gul. Huden blir torrare och mindre elastisk. Händerna blir ofta mer beniga och antalet leverfläckar ökar.

Där (långa) konstgjorda naglar mest lockar en yngre grupp av kunder, är seniorerna mer intresserade av att få naturliga naglar vårdade. En utförlig manikyr med skrubbning, massage och återfuktande mask gör huden ljusare och mer elastisk. Användning av en bra handkräm två gånger om dagen, vid behov innehållande blekande ingredienser, är nödvändigt för att bevara manikyrens effekt. Är huden mycket torr, rekommenderas användning av handkräm som mask en gång i veckan. Det kan man göra genom att lägga tjockt med kräm på händerna och sedan stoppa in dem i plastpåsar eller handskar. Det blir en skönhetssömn för händerna. Understryk de vårdande och kosmetiska aspekterna hos behandlingen. Avslappning är inte lika viktigt. Det verkar som om seniorer mellan 60 och 70 år är mer avslappnade och mindre deprimerade än andra åldersgrupper.

I fråga om nagelvård: Massage av huden ovanför matrix kan stimulera blodtillförseln och med den även nagelns tillväxt. Lär kunden hur man själv kan göra det hemma. En ojämn nagelplatta kan döljas med en Ridge Filler, en något tjockare Base Coat.

Det är ett missförstånd när man tror att seniorer inte har ögon för nyheter. Marknadsforskare har upptäckt att seniorer faktiskt är trendsättare. De nya seniorerna som är födda i ”baby-boomen” alldeles efter andra världskriget, har varit trendsättare hela livet. När de var unga förändrades världen snabbt. Därför blir de inte chockerade av nutidens snabba förändringar. Men de vill att reklamen ska ha ett sakligt innehåll. De är inte intresserade av ett visst märkes fashionabla ”image” utan av produktens eller behandlingens kvalitet. Om du ger grundlig information om behandlingarna du erbjuder och kan förklara varför de är bra, blir det lättare att få seniorerna över tröskeln. Särskilt om tröskeln har designats med hänsyn till rullatorer.

kräm 655
Bildlinje

Fade Away handkräm är särskilt utvecklad för mogen hud.

högertjosan 6

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.