6.4 Behandlingsplan

Nagelterapeutens ABC©

                   6.
6.4 Behandlingsplanen

Alla som på allvar vill ägna sig åt professionell nagelvård måste kunna ge råd till kunderna på rätt sätt. Använd alltid en behandlingsplan. En del kunder kommer till salongen med hyggliga naglar som redan är ganska långa. Men de klarar inte av att få sina naturliga naglar så långa som de önskar. De ber att få en fullständig uppsättning konstgjorda naglar, fast det egentligen inte är nödvändigt. Vanligen filar kunden naglarna på fel sätt, vilket skadar dem, fast det inte är något fel på naglarnas naturliga struktur. Var uppriktig om detta. Ibland vore det rentav synd att korta av dessa naglar för att sätta dit konstgjorda. En bra behandling med en ”overlay” på den naturliga nageln kan vara den bästa lösningen.
Förresten, alla uppföljande behandlingar bör planeras så fort som möjligt, med användning av en stärkande overlay, för att återställa de naturliga naglarna.

Du kan erbjuda kunden följande alternativ:

 • Manikyr, en serie behandlingar som, när de utförs med rätt produkter, leder till fina starka naturliga naglar och välvårdad hud. Särskilt i början behöver kunden komma oftare.
   
 • Förstärkning av de naturliga naglarna. Det kan ske med ett lager av gel, glasfiber eller akryl och är den bästa lösningen för kunder som föredrar sina naturliga naglar men har svårt att få dem tillräckligt långa.
   
 • En komplett uppsättning konstgjorda naglar. Det är enda lösningen för kunder som vill ha långa vackra naglar genast. Precis som förstärkningen av de naturliga naglarna, kräver en komplett uppsättning konstgjorda naglar regelbundet underhåll. Det är en nödvändighet som kunden bör vara medveten om från början.
   
 • Du kan hjälpa kunder som bara vill ha konstgjorda naglar under en kort tid för ett särskilt tillfälle, med en fransk tip som du förstärker med Resin Gel och Brush On Activator. Det är en tillfällig lösning som är lätt att lösa upp med aceton.
   
 • En kur mot nagelbitning. En serie behandlingar som hjälper en nagelbitande kund att bli av med den ovanan. Du erbjuder kunden ett komplett paket med behandlingar till ett fast pris som måste betalas i förskott. Nagelbitare behöver kontinuerlig motivation. Därför måste de, åtminstone i början av behandlingen, besöka salongen varje vecka. Det behövs också därför att deras naglar växer mycket snabbt. Lösa kanter innebär en frestelse att peta på naglarna. Det finns diverse tekniker för att applicera konstgjorda naglar vid de mycket korta naglarna hos en nagelbitare. Magnetic Nail Academy erbjuder utbildning om behandling av nagelbitare.

När du har gjort klart för dig vad kunden önskar, antecknar du det på kundkortet. Om det finns särskilda omständigheter, skriv upp dem också, så att du kan gå tillbaka till anteckningarna om behandlingen inte går bra eller kunden blir besviken.

nail plate extender 64
Bildlinje

En förlängning av nagelplattan med Magnetic Nail Plate Exender Gel.

högertjosan 6

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.