6.5.3 Män

Nagelterapeutens ABC©

                   6.
6.5.3 Män

Män kan också ha svaga naglar som behöver vård. Inte bara den välpolerade ”machon” är en möjlig kund, utan också vanliga män, makar till dina kvinnliga kunder. Och så förstås nagelbitarna.
En nagelterapeut som vill övertyga en man att lägga pengar på nagelvård måste ha välgrundade argument. Först och främst, ge en tydlig lista på alternativen. Sätt samman ett sakligt behandlingsprogram och beskriv det i en tydlig broschyr. Tala om vad behandlingen kostar och hur lång tid den tar. Du kan ge en sådan broschyr till dina kvinnliga kunder. Du kan också lägga dem på gym och träningslokaler eller hos närmaste fotvårdare.
 

Mäns naglar och händer

I fråga om struktur och styrka är mäns naglar inte annorlunda än kvinnors. De kan vara något bredare. Hos män som utför hårt kroppsarbete, exempelvis i byggnadsindustrin, finns många spruckna naglar orsakade av olyckor i arbetet. Dessutom har många män en tendens att trycka in lunula, vilket skadar matrix och ger ojämnheter i nagelplattan.
I princip kan du behandla män på samma sätt som kvinnor, med några reservationer. Det är självklart att du bör fila mäns naglar kortare och rakare än kvinnors. Om du ger massage på handen eller underarmen kan du använda lite mer tryck än du skulle göra på en kvinna. Annars kan män uppleva att det kittlar.

man 653
Bildlinje

Den här mannen har små skador på pekfingrarnas hud, vilket indikerar att han utför hårt fysiskt arbete.

Nagelbitare

Den stora majoriteten av alla män som besöker en nagelsalong för första gången gör det därför att de biter på naglarna. De skäms för sina ovårdade händer. Affärsmän vill bli av med ovanan eftersom nagelbitningen försvagar deras image i affärsvärlden. Sätt på korta konstgjorda naglar i en något kamouflerande färg på nagelbädden. De flesta nagelterapeuter som behandlar män för nagelbitning brukar uppfatta dem som trogna kunder, som lojalt följer de råd de får. Män går inte runt och prövar olika nagelsalonger, som kvinnor gör. Ger du dem värde för pengarna, kommer de tillbaka.
 

Atmosfär

I praktiken kan du bara behandla män om din salong är belägen i ett affärsområde. Många kvinnor som arbetar hemma är tveksamma till att ha främmande män i sin hemmiljö. Männen känner sig också mer obesvärade i en affärsliknande miljö. En nagelsalong som också vänder sig till män bör ha ett ”könsneutralt” utseende. Alltså, inga spetskuddar och skära fransar. Se till att det inte bara finns damtidningar att läsa, utan också sådana som riktar sig till ”manliga” intressen. Håll också konversationen på en affärsmässig nivå. Har du anställda, så håll öronen öppna för vad som sägs vid de andra borden.

högertjosan 6

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.