6.5.6 Brudar

Nagelterapeutens ABC©

                   6.
6.5.6 Brudar

Alla kvinnor vill naturligtvis ha vackra naglar på den vackraste dagen i deras liv. För att få det beställer man tid i en professionell nagelsalong före bröllopet. Gärna i god tid. Vad kan du som nagelterapeut göra för den blivande bruden? Med en ”nedräkningsguide” kan du se till att hennes händer lyser lika mycket som hennes leende på den stora dagen.

brud 656
Bildlinje

En vacker brud med fina naglar.

Åtta veckor före

Ungefär två månader före vigseln bör du träffa bruden och rådgöra. Antagligen har hon valt sin brudklänning och platsen för bröllopet. Inbjudningarna har kanske också blivit utsända. För att få en uppfattning om hennes önskemål kan du fråga bruden om hennes livsstil och personlighet. Är hon en sportig typ i jeans, ett modeoffer, eller kanske någon som föredrar ett mer klassiskt utseende? Fråga hur vigselringen ser ut. Kommer hon att bära handskar? Eller tålösa skor? Och mycket viktigt, hur stor är hennes budget? Vill hon ha konstgjorda naglar, med eller utan nagelkonst, eller bara en manikyr? Vill hon också att du ska göra något åt hennes tånaglar? Kommer brudgummen att behöva behandling, eller kanske brudens mor (svärmor)?
Vid det här mötet kommer ni överens om vilka behandlingar du ska utföra och när. Skriv ned kostnaderna åt henne, så att hon kan hålla koll på ekonomin under denna hektiska period. Om hennes naturliga naglar är svaga, påbörja redan nu med en nagelförstärkare. Du kan också göra en provnagel, exempelvis med nagelkonst.
 

Fem veckor före

Gör en utförlig manikyr ungefär fem veckor före vigseln. Den innefattar rengöring, skrubbning, massage, en mask och allmän nagelvård. Från och med nu bör bruden själv vårda sina händer genom att dagligen använda en handkräm som passar till hennes typ av hud. En nagelbandskräm eller olja behövs för att få nagelbanden mjuka och jämna. Om du också gör kosmetiska pedikyrer, ger du också fötterna en behandling. Även om hon inte tänker bära tålösa skor! En bröllopsdag är tröttsam och det vore fantastiskt om hon kunde dansa hela kvällen utan att få ont i fötterna.
Om du har ett solarium, kan det vara klokt att bruden börjar bygga upp en solbränna redan nu och kommer åter varje vecka. Men ta det försiktigt, det är inte bra med för mycket solbränna. I synnerhet om brudgummen fortfarande har lite blek hud.
 

Två veckor före

Vid detta besök bestämmer ni tillsammans om naglarna ska få fransk manikyr, nagelkonst eller nagellack. Fråga bruden om hon kan ta med sig någon del av bröllopskläderna och/eller skorna till detta besök. Ett romantiskt tema som hjärtan eller duvor passar bra för nagelkonst vid ett bröllop, men är inte ett måste. Kanske du kan bli inspirerad av dekorationerna på bröllopsklänningen eller av vigselringen. Det kan bli något personligt och unikt. Vid detta besök gör du ännu en grundlig manikyr. Bruden bör avgjort inte måla eller gräva i trädgården efter idag, om hon vill ha fantastiska händer när hon svarar ”- Ja”.
 

Dagen före vigseln

Nu är det dags. Vid det här besöket måste du använda alla dina professionella färdigheter för att skapa de vackra naglar som kunden väntar sig. Planera åtminstone en extra halvtimme för att åtgärda eventuella problem. Tag med i beräkningen att bruden antagligen är nervös. Vad du än gör, kom inte med några anmärkningar om trasiga nagelband eller något liknande. Säg bara positiva saker. Ge den blivande bruden ditt mobilnummer för den händelse att en nagel går sönder före ceremonin. Risken att det sker är liten, men det får henne att känna sig trygg och omhändertagen. Om du har använt nagellack, ge henne flaskan och en korrigeringspenna. Ta hand om hennes tånaglar och lacka dem, om inte annat så blir det fint på stranden under smekmånaden. Ge henne ett Home Maintenance Kit så att hon kan sköta om naglarna under ledigheten. Förklara vilka produkter som ingår och hur de används.

Om du bereder bruden för hennes stora dag på detta sätt, kommer hon att göra succé med sina vackra händer och naglar. Och det gör du också! Alla gästerna kommer att beundra vigselringen och därför även se ditt arbete. Det är svårt att tänka sig en bättre marknadsföring.

brud2 656
Bildlinje

Enkel nagelkonst för en klassiskt klädd brud.

högertjosan 6

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.