2.2.1.3 Varningar

Nagelterapeutens ABC©

                   2.
2.2.1.3 Varningar

På förpackningen på de flesta produkter för konstgjorda naglar finner du följande text “For professional use only” (Enbart för professionellt bruk). Den finns en anledning till denna varningen. Att utföra nagelförlängningar är ett yrke som du måste vara utbildad i för att utöva. Enbart som utbildad nagelterapeut kan du arbeta säkert med produkterna. Sälj därför aldrig tekniska produkter så som gel eller akryl till dina kunder.
En annan text som ofta förekommer är “Keep out of the reach of children” (Förvaras utom räckhåll för barn). Detta är också en mycket viktig varning. Barn kan både snabbt och oväntat ta en klunk från en produkt, t.ex. från en flaska Nail Antiseptic. Ett barn kan lätt förväxla en sådan flaska med en dryckesflaska. Tillåt därför inga barn under 12 år att vistas obevakade i nagelsalongen.

Den Europeiska lagstiftaren (EU) hävdar att det är mycket viktigt att den Europeiska befolkningen förses med information om sina kosmetiska produkter på sitt eget språk. Det är därför obligatoriskt för leverantörer/importörer att skriva etiketter och instruktioner på det språk som gäller för det land där produkterna säljs. Från 1:a januari 2007 finns det 22 olika språk inom EU, vilket medför att de flesta tillverkarna levererar separata instruktioner på olika språk i produktens förpackning.
I de fall tilverkaren inte gör detta är det leverantörens/importörens skyldighet att se till att det blir gjort.

sudAfr2213
Bildlinje

Barn får uppenbarligen inte vistas i nagelsalonger i Syd Afrika.

Höger tjosan 2

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.