2.3.2.5 Hygien - Filar

Nagelterapeutens ABC©

                                                                                 2.
2.3.2.5 Praktisk hygien: Filar och Block

Filar har en grov yta, som inte bara samlar på sig smuts utan också bakterier och svampsporer. Filar bör inte rengöras i vätska, det skadar dem. Att bara borsta bort smutsen är otillräckligt. Det går aldrig att garantera att där inte finns rester kvar. Det finns dock två bra lösningar på dessa problem:

  • Engångsmetoden:
    Använd billiga filar/block och släng dem efter varje behandling (bryt gärna av filen framför kunden för att visa att du verkligen tar hygienen på allvar). Om kunden har skadad/sjuk hud eller naglar måste du använda engångsfilar eller slänga filarna efter behandlingen.
     
  • Personliga uppsättningar:
    Använd en separat uppsättning filar/block av hög kvalitet för varje enskild kund. Efter varje behandling borstar du av dem, sprayar  dem med Neil Antiseptic och förvarar dem i en särskild låda för just den kunden. En sådan personlig uppsättning innehåller åtminstone en nagel- borste, filar, buffers, ett eller två block och en manikyrpinne (av trä). Behåll uppsättningen hos dig i nagelsalongen, låt inte kunden ta med den hem! Då kan du vara säker på att ingen annan använder dem hemma. Det gör också att du behåller möjligheten att sälja filar för hemanvändning. I fråga om kostnader spelar det ingen roll om du använder en fil sju gånger för olika kunder eller sju gånger för en viss kund. Filarnas livslängd är densamma. Den enda ytterligare investeringen är därför förvaringslådan, och den kostnaden tjänar du snabbt in. Om du inte arbetar hygieniskt och sprider infektioner via dina filar, mister du snart alla dina kunder. Du kan även påpeka i din marknadsföring att du använder personliga redskap, det visar att du håller en högre standard än många andra nagelsalonger.
persalkit232502
Bildlinje

Den personliga redskapsuppsättningen, en hygienisk lösning.

Höger tjosan 2

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.