4.1 Introduktion

Nagelterapeutens ABC©

                   4.
4.1 Introduktion

Friska naglar är starka men flexibla. De motstår stötar utan att gå sönder eller bli sköra. I genomsnitt är naglarna en halv millimeter tjocka, tånaglarna en millimeter. Ytan är slät, skär och har lätt glans. Den fria kanten har en ”mjölkvit” färg och är intakt. Vidare är lunula synlig vid nagelbandet, som en ljusare halvmånformad yta.

hand41
Bildlinje

En frisk nagel.

Som praktiserande nagelterapeut kommer du att se många naglar som inte stämmer med denna beskrivning av idealtillståndet. De allra flesta nagelproblem är ofarliga och tillfälliga. I sådana fall kan du lösa problemet, antingen genom att ge professionella råd eller genom att maskera problemet med nagellack eller konstgjorda naglar.

Men det finns också en del fall där nagelproblem kan ha orsakats av sjukdomar. Därför bör du känna till de vanligaste nagel- och hudsjukdomarna. Kan du känna igen dem, så kan du också skicka kunden vidare till en läkare på ett tidigt stadium. Men du är ingen läkare och har inte rätt att ställa några diagnoser. Vid minsta tveksamhet bör du avstå från att behandla onormala naglar och uppmana kunden att söka läkare. Försök göra det utan att oroa kunden!

hand2 41
Bildlinje

En duktig nagelterapeut kan kan hjälpa kunder med mild psoriasis.

vanligaste nagsjuk 4107
högertjosan 4

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.