4.4.1.7 Beteende

Nagelterapeutens ABC©

                   4.
4.4.1.7 Beteende

Kunder som inte har kunskap om nagelvård kan själva orsaka sina problem. Exempelvis finns det personer som ständigt, nästan tvångsmässigt, skjuter tillbaka nagelbandet på tummen. Det resulterar i en följd av tvärgående fördjupningar mitt på nagelplattan (som en gammaldags tvättbräda). Män har mycket oftare än kvinnor detta beteende. Nagelbitning, överdriven rengöring under den fria randen och felaktig filning av nagelkanten kan orsaka att nageln lossnar från nagelbädden. Om kunden drabbats av nagellossning beroende på för intensiv manikyr, är det verkningslöst att sätta på konstgjorda naglar, eftersom beteendet sannolikt på nytt kommer skada dem på samma sätt.

Många människor har tvångsmässiga beteenden som skadar dem själva. Ett relativt oskyldigt men välkänt exempel är nagelbitning (onychophagia). Det börjar vanligen mellan 4 och 12 års ålder och kan fortsätta långt upp i vuxen ålder. Att bita på huden runt naglarna (perionychofagi) är en annan variant. Dessa beteenden kan skada nageln ytligt eller mer djupgående. Människor med svåra psykologiska problem eller som är mentalt handikappade kan till och med dra loss naglar från fingrar eller tår. Det kallas onychotillomani. I sådana fall måste personen hänvisas till en allmänläkare, som i sin tur ger remiss till en psykolog.

nagel 4417
Bildlinje
nagel2 4417
Bildlinje

En mild form av nagelbitning.

Särskilt män har ofta en vanemässig tendens att trycka tillbaka nagelbanden, vilket orsakar djupa horisontella fördjupningar.

högertjosan 4

Informationen på den här hemsidan är producerad av Magnetic Nail Academy.
Magnetic Nail Academy förbehåller sig alla rättigheter till materialet.
Ingenting av materialet på hemsidan får på någotvis dupliceras, eftertryckas
eller på annat sätt användas utan skriftligt medgivande från ansvarig utgivare.
Magnetic Nail Academy svarar ej för felaktigt användande av informationen.© 2011 Magnetic Nail Academy.